Sunday, 29 April 2012

Time Wise Miricle Set

Assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh :)

Selamat Hari Isnin ...penghujung April. Ingin saya berkongsi berkenaan dengan Time Wise Miracle Set.. Apa kata mereka yang telah mencubanya..

Seronok mengetahui yang saya adalah sama dengan mereka..telah merasa pengalaman yang sangat berharga iaitu mempunyai kulit wajah yang semakin pulih dan seperti yang di idam-idamkan. :)

Time Wise Miricle Set
(3 in 1 Clenser 127g, TW Day Solution SPF 29ml, TW Night Solution 29ml and TW Age Fighting Moisturizer 88ml)

Time Wise Miricle Set (travel kit)

Story 1

Mary Kay TimeWise Miracle Set: Turn back the clock on aging

Overall : Rated 5 out of 5
A friend introduced me to Mary Kay TimeWise Miracle Set about six years ago. At the time, my skin was going through a major change due to hormones and I was experiencing a lot of bumps, dry patchy areas in some areas, and greasy places in others. My skin was a mess. After using the Miracle Set, I immediately began to see a change. For one, it completely evened out my skin, getting rid of the dry patches and greasy spots. It balanced out my skin and it returned to normal. The texture of my skin also changed and instead of feeling leathery, it was now soft. With the introduction of the Microdermabrasion Set, I can now say that Mary Kay has taken care of all of my skin needs. I usually use the Microdermabrasion at the beginning of the week and use the TimeWise Day and Night Serum the rest of the week. My skin looks younger. It feels younger. The Mary Kay TimeWise Miracle Set may be a little more out of the pocket (I really wish it was a little more affordable), but it lasts forever (I usually reorder every 6-8 months) and it's worth every single penny.

Story 2

Used it for years, and will continue to do so!

Overall : Rated 5 out of 5
My skin is frustrating! I get compliments on it, but really it drives me insane. I was first introduced to this product in a sample kit given to me by my Mary Kay consultant almost 9 years ago. I was instantly in love. It made my skin softer, smoother and moisturized without breaking me out. Most anti-aging products actually do break me out.
I love the lotion, and the wash, but the true miracles are the day solution and the night solution. I love the little bits inside the bottle that burst when you pump it. There's a tiny hint of shimmer in it too. The night serum doesn't break me out and heals my skin while still letting it breathe. LOVE!
The day solution has SPF in it (as you ladies know we need) and goes on smooth. It's a great primer for my makeup and I can use it alone, but since I use mineral make up I need a bit more moisturizer. Top it with the moisturizer and you're perfect to go. It's not tacky, it doesn't get "weird feeling" when used with other lotions or products and doesn't ball up when you put your makeup on. You know what I mean, and you know how frustrating that is.
It's concentrated, so a little goes a LONG way, so the price tag up front might seem steep but you'll see it's way worth it.
This isn't some major wrinkle cure, I don't believe there is such a thing, but you will see a difference over time, and the most important part is you're taking good care of your skin now to prevent problems later. I love it.

Story 3

mary kay timewise miracle set the best skin care set I have used

Overall : Rated 5 out of 5
I like that this set is made up of 4 products.  The cleanser is 3 in 1, which replaces the cleanser, the mask, and the toner.  After using the cleanser 3 in 1, you wash your face and apply either the day or night serum, followed by the moisturizer.  This has to be done twice daily to achieve best results.  I personally recommend that the products be bought directly from a Mary Kay representative so that the customer has a 30 day money back guarantee.  The real good representatives let customers try before you buy the products, then they usually follow up with the customer to see if the customer is satisfied with the product.  If the customer is not satisfied, the customer can return the products back for full refund.  I believe that customers want to use good quality of products on their skin; the skin absorbs what we put on our skin.

Story 4

TimeWise Miracle Set is an easy way to get younger-looking skin

Overall : Rated 5 out of 5
The Mary Kay Miracle Set is a quick and easy way to get beautiful, younger-looking skin.  Your skin just gets better the more you use it.  It's just three easy steps of Cleansing, Day/Night Solution, and Moisturizer.  I love the way it makes my skin feel afterwards.  I also love the it comes in Normal/Dry and Combination/Oily because I have combination skin and it doesn't feel too heavy or make my skin oily. The 3-in-1 Cleanser is great because it exfoliates, cleans, and tones all in one step. No messing around with toners.  I also love the Day Solution because it contains SPF 25, which protects my skin from further age damage.  The Night solution contains little microbeads which burst when you dispense the product so that the active ingredients are always fresh.  The Moisturizer works well but isn't too heavy.  I would recommend this product to a busy women who wants to look beautiful without a lot of make up.

Story 5

quick and easy

Overall : Rated 5 out of 5
One of my oldest friends just started selling Mary Kay. Which I LOVE!!! Ive been purchasing MK products off and on for about twelve years. And I absolutly love the Timewise set. New packaging but same great formulas. I went from using Neutrogena Ageless restoratives anti-oxidant face wash, St Ives Apricot Scrub, Oil of olay (with SPF) of course, Neutrogena Ageless Restorative Night cream, and the Ageless restoratives Eye cream. The MK system cut my face washes down to one. As the Timewise 3-in-1 has anti aging properties, exfoliates and cleanses. So my 10 minutes in the bathroom washing my face Twice is no longer! Its all so quick, simple, and sooo convenient. I love Mary Kay.
The day and night creams are light and absorb quickly. And the moisturizer is amazing to! I have combination to oily skin, so finging something that moisturizes without drying me out is always nice. Oh! The day solution does have SPF in it. Which is very important in anti aging products, because the sun KILLS!

Terima kasih kerana sudi membacanya.. :)

Thursday, 19 April 2012

Sepanjang Carear Conference 14 April 2012

Assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh :)

 Mendengar 'i story' dari Grace Khoo. Menceritakan sebelum beliau menceburi Mary Kay.

 Konti 'translator'. Lawak translation hokey....great..great...jadinya..baguihss..baguihss..hahaaa
Me.. my face diffrent alots, kulit makin sekata..tiada lagi kekusaman..great

Red Jacket University Graduation

Mendapat pengiktirafan di atas pentas. Anda berhak kerana telah mengukir kejayaan demi kejayaan dan ia menyerlahkan diri anda

Liza..same unit with me..head to toe using Mary Kay..

With Liza and Kak Azizah..cayalah..

Pack Lunch..

Cinta Hati :) make my skin smile

The challenge Leather Of Success

Red Jacket Rally 2012..inspire me

Beauty Consultant.. Zam, Kak Muniyati, Kak Rozila (pengasas Andamai SPA) and her BC

My idole, Pn. Maimon very kind and mother hearted

With DJ Shanaz..sebelum ini pernah menjadi penyampai radio RTM.. Love your attitude..ada sense of humor and very kind

 Bergambar bersama Datuk Natution, Manager of Mary Kay Malaysia

Tipu pun tk pe la...asalkan merasa seperti memandu Toyato Altis hadiah dari Mary Kay

Amboi..amboi mimpi dulu k... esok lusa siapa yang tahu..

tk jadi nk menguap..telinga dah tersumbat AP translation..Mr. Konti..hahaha

Merasa kehangatan pentas Yes You Can Do It

Just smile..

Tunggu...tunggu..sebelum balik ada hadiah dari Kak Nafisah.. dapat beautyful scarft and ada cabutan bertuah. Tahniah Kak Mun dapat beg makeup pink yg besar itu...jeles..jeles

 Sparkling Swan

Kawad cam

Liyana..i've thought you not marry yet..but expected 2nd baby...wahwawa..Happy for You balloons

Proud to be Mary Kay ambassador. Me with botanical sets

Sepanjang Career Conference berlangsung..saya telah banyak belajar sesuatu yang baru. Belajar dari pengalaman orang lain semestinya bakal mencapai kejayaan yang tidak dapat dijangkakan.
Jika anda seorang berwawasan dan ingin meletakkan suatu keupayaan yang tinggi. Anda saya jemput untuk sama-sama mengukir kejayaan demi kejayaan. Hubungi saya untuk saya sama-sama membawa anda meneroka peluang yang manis ini.

Tuesday, 17 April 2012

Cake for this week :)

Assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh :)

Happy Wednesday. My assingment at last going smooth and submitted. When i'm so stress with my whole 2 week in preparing the assingment, I'm so lucky to having this good cakes.. If I was so stressfull, ate this delicious cakes will reduce my stressness..

sharing with you alls out there..

Available anytime, homemade cakes, of course it is HALAL and the important things is delicious..yum...yum..

My lovely Auni Azzahra with the owner of BIUTY...
p/s: call me if u want to order

Monday, 16 April 2012

Testimonial Skin Care of Botanical Set Mary Kay

Assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh :)

Agak lama saya tidak ber blog. Dua minggu yang amat perit saya rasakan. Kesibukan sebagai seorang pelajar 'tua' dan sebagai ibu 'muda' hehee. Hari ini berkesempatan untuk post entry berkenaan dengan testimonial produk botanikal dari Mary Kay.

Seperti anda semua maklum, saya sebagai 'Beauty Consultant' akan membantu anda untuk tampilkan diri menjadi seorang yang lebih berkeyakinan dengan gaya dan penampilan anda yang sihat dan cantik.

Baru-baru ini saya berkelapangan untuk mencuba botanical set pada kakak ipar dan anak buah saya. Alhamdulillah kulit mereka memperlihatkan perubahan yang tidak disangka-sangka. Mana taknya, ia hanya memakan masa dalam 45 minit sahaja dan cuba bayangkan kesannya jika pemakaian berterusan.

Anda boleh menilai sendiri..

Kakak ipar saya mempunyai kulit yang berminyak di dahi dan hidung. (berkombinasi). Formula 3 adalah yang saya sarankan.

Foundation Mary Kay adalah Beige 3 dan ivory mineral powder Mary Kay. Lipstik pula adalah Dusty Rose.

Dan ini adalah anak buah saya (anak abang sebelah suami)

CT mempunyai kulit normal. Tiada masalah tetapi ber 'panda eyes'. Untuk kulit beliau adalah Formula 2.

Foundation Mary Kay , beige 3 dan lipstik Dusty Rose.

Jika anda berminat untuk mencuba botanical set. Bolehlah menghubungi saya. Dan ia adalah percuma.. Anda rasakan dahulu. Jika tidak membeli juga tidak mengapa.. :) kerana Sharing is Caring.

Monday, 9 April 2012

Terimbau suatu ketika dahulu

Assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh :)

Tahun 2008, tahun terakhir MALAM MATRADE di adakan di hotel iaitu di One World Hotel. Tahun akan datang dan seterusnya MATRADE akan meraikan MALAM MATRADE di Dewan MATRADE di Jalan Duta. Tentulah memori ini tersemat selamanya..

Layan gambar je la.. hehee

Hati merintih...nak kurus...nak kurus...auuccchhh

Aku yang tersenyum menyeringai je tu...bidang yang amat ku minati..aku simpan kekal abadi hingga ke akhir hayat ku..

Keluar dari rumah DIA yang utama

Assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh :)

Selamat pagi Selasa. Semoga anda semua ceria dan sentiasa berada dalam barkah Allah swt. Ameen.

Sebelum saya keluar rumah, pengisian spiritual saya harus di isi dengan doa. Semoga saya dapat meneruskan hari ini dengan cergas, ceria dan mendapat redha Allah.

Hari ini hujan lebat, saya tak mahu berasa lemau di pejabat. Ya Allah berikan kekuatanmu.

Ya, Allah. Terangkan hati ku untuk aku menyempurnakan kerja ku dan disamping itu aku menerima dan memahami apa yang akan aku pelajari.

Ya Allah, aku mohon kepada mu supaya di beri kecergasan kerana semalaman aku keletihan dan aku perlu menyiapkan tugasan yang tertunggak semalam. Semoga kekuatan itu dapat di jana.

Ya Allah, Ya Tuhan ku. Aku hambaMu. Memohon redha mu dan redha ibubapa ku. Semoga Ibubapa ku Kau lindungi. Aku menyanyangi mereka sepenuh jiwa ragaku. Berkatilah Ibubapaku dengan rahmatMu dan sejahterakan kesihatan mereka. Ameen rabbil alameen..

Sunday, 8 April 2012

Anak ku sumber inspirasi

Assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh :)

Selamat Hari Isnin..Semoga hari anda juga indah dan penuh pengisiannya..

Auni Zara..dah sihat..cirit birit disebabkan Auni hendak meringankan badan, dah mula nak merangkak. Alhamdulillah.

Doktor cuma nasihatkan memberikan sepenuhnya EBM. Ok baby.. your very cute don't cry mama going to work.. I love you so much Darling :)

Semakin bersemangat

Assalamualaikum warohmatullah hiwabarokatuh :)

Saya kini..makin bertenaga. Makin bersemangat dan bermotivasi. Alhamdulillah, saya telah berjaya menemui sesuatu yang serasi dengan saya dan saya telah menjumpai satu platform dalam menjanakan diri saya kearah kebaikan dan mahu melakar kejayaan demi kejayaan. InsyaAllah.

Saya telah menemui platform untuk saya sandarkan diri ini pada peningkatan motivasi diri. Saya mahu ciptakan kejayaan demi kejayaan. Matlamat yang saya sematkan ini menjadikan saya makin bersemangat dan berfikiran positif sepanjang masa.

Alhamdulillah saya telah menemuinya. Setiap hari menyematkan kata-kata semangat untuk diri sendiri. Saya mahu terus bermotivasi dan membina keyakinan serta menempatkan kekuatan itu di tempat yang sepatutnya. Ameen.

Saya meluangkan masa saya untuk satu pengalaman dan pengetahuan di luar kotak pemikiran saya. Membenarkan diri saya untuk 'explore' dan belajar dari pengalaman orang lain. Rupanya ia adalah 'moment' yang indah. Rupanya saya tidak keseorangan dalam mensasarkan kejayaan. Rupanya ramai wanita di luar sana yang sealiran dengan saya. Kami meminati bidang yang sama iaitu 'Enrich the women life'. Kursus 2 hari di Mary Kay office, di Jaya 33, Petaling Jaya. telah benar-benar membuatkan saya belajar sesuatu yang baru dan saya menghadiahkan diri saya dengan pengalaman ini.

Perasaan ini tersentuh bila melihat wanita yang lebih kurang sebaya saya, kami bersama-sama menimba pengetahuan di dalam bidang kecantikan ini. Masing-masing mempunyai 'i story' yang berbeza di mana mereka mula mengenali dan seterusnya mencintai Mary Kay. Saya dan mereka seterusnya mengubah 'atitude negatif' kami dan meletakkan atitude positif di tempat yang sepatutnya.

Definisi 'cantik' di dalam Mary Kay, bukan mengenakan mekap yang tebal untuk aktiviti seharian. Malah Mary Kay mengejar kami untuk cantik dengan penjagaan kulit muka (skincare) dan seterusnya di dalam diri seorang wanita. Konsep 'Golden Rule dan Go Give' benar-benar memikat hati saya. Mendiang Mary Kay Ash iaitu pengasas Mary Kay, mengajar wanita di seluruh dunia untuk menghargai kecantikan mereka di samping menjadi seorang yang berjaya. Tidak hairanlah beliau di anugerahi pelbagai anugerah kerana membimbing wanita menjadi seorang yang berjaya dari segi luaran dan dalaman.

Saya bersyukur kerana telah menemui sesuatu yang amat berharga sepanjang dua hari saya menghadiri 'Essential Steps to Reach Success'.

  Bersama ESD Pn. Maimon. Telah menggunakan MK sejak 11 tahun yang lalu. Umur beliau sudah menjangkau 50 an. Tetapi beliau tetap nampak muda. Kompleksi mukanya sangat halus. Kedut atau garisan halus pun susah nak nampak pada muka beliau. hemmm ..envy..envy :)

Dewi Farah, Congratulation you won the Personality Queen. She really want the hand spa..u got it dear.. :) happy for u..aauhhh Queen from Melaka kalah di tangan mu.. hahaa

Graduation Day
We are Lady of Mary Kay

Happy but a little bit headache because of so many information inside my brain to prosessing..But I am happy..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...